Nieuwe Recente foto's 7-8-2016.

De wespspin   (Argiope bruennichi)

De naam 'wespspin' heeft alles te maken met het uiterlijk; de spin kan niet steken en de beet is ongevaarlijk voor mensen. De naam is vooral te danken aan het relatief zeer grote vrouwtje. Ze heeft een zwart achterlijf met heldere gele, witte en diepzwarte grillige banden, vooral vlak voor het afzetten van de eitjes is het achterlijf sterk opgezwollen. De buikzijde van het achterlijf heeft twee gele strepen in de lengterichting. De cephalothorax of kopborststuk is zilverachtig behaard en de poten zijn duidelijk bruinzwart met geelgrijs gebandeerd. Ondersteboven zittend in het web valt de spin daardoor goed op, maar wordt door veel vijanden juist met rust gelaten vanwege het wesp-achtige uiterlijk. De wespspin is een van de grootste Europese spinnen, en is vanwege de lengte en kleuren moeilijk over het hoofd te zien,

De wespspin (Argiope bruennichi) is een spin uit de familie Araneidae, ook wel echte spinnen genoemd. Andere benamingen zijn wespenspintijgerspin of wielwebspin, en de wetenschappelijke naam wordt soms wel eens alsArgiope bruennichii gespeld.Klik op de foto om ze te vergroten.


Commentaren: 6
 • #6

  Tinie (zaterdag, 13 augustus 2016 14:01)

  Prachtige foto's Herman.
  De damherten in tegenlicht vind ik super !!!
  Fijn weekend, groetjes Tinie

 • #5

  Marco Luijken (vrijdag, 12 augustus 2016 18:39)

  Zeer mooie opnames Herman.
  Werkelijk schitterend.

  Groeten, Marco

 • #4

  René Smits (woensdag, 10 augustus 2016 15:17)

  Herman,

  De boomkikker heb je schitterend te pakken zeg. Daar ben ik best een beetje jaloers op.
  Ook de spin is super.

  Groet,
  René

 • #3

  Noke (dinsdag, 09 augustus 2016 18:27)

  Schöne Serie von Bilder aus der awd. Der Frosch und die Spinne ist gut getroffen.

  Gruß
  Noke

 • #2

  KeesvanD (dinsdag, 09 augustus 2016 09:14)

  Wespenspinnen en boomkikkers behoren inmiddels tot de vaste bewoners van de AWD, net als de damherten. Als je weet waar ze voorkomen is het een uitdaging om er mooie foto's van te maken.

 • #1

  Ghita (maandag, 08 augustus 2016 15:34)

  Mooie serie,vooral die wespenspin heb je supermooi. Hebben jullie meerdere van deze spinnen gezien? Ik vrijdag maar 1 en die zat onderste boven, dus niet mooi.....ik moet nog een keertje terug :-)