Nieuwe :Recente foto's 18-12-2016.

laatste wandeling voor de kerst.

De brilduiker (Bucephala clangula) is een vogel uit de familie Anatidae (zwanen, ganzen en eenden). Hij wordt gekenmerkt door een witte vlek op iedere wang. De vleugels maken tijdens de vlucht een "fluitend" geluid.

Zoals bij veel eenden is er een groot verschil tussen het verenkleed van het mannetje en dat van het vrouwtje. Het vrouwtje is een nogal onopvallende, compacte eend met een roodbruine kop, opvallend gele ogen, grijzige flanken en een witte halsring. Het mannetje is in de winter en het voorjaar opvallend zwart en wit. De kop is glanzend blauwzwart met een ovale, bijna ronde vlek bij de snavel.

 klik op de foto om hem te vergroten.

Commentaren: 5
 • #5

  Dia Claro (zondag, 05 februari 2017 13:47)


  Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading? I'm trying to determine if its a problem on my end or if it's the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 • #4

  Peggie Gaccione (donderdag, 02 februari 2017 16:43)


  Hurrah! After all I got a blog from where I can really obtain helpful data concerning my study and knowledge.

 • #3

  René Smits (woensdag, 21 december 2016 11:47)

  Hai Herman,

  Ze zijn weer prachtig geworden. Brilduikertje met dodaars is erg mooi.

  Groet,
  René

 • #2

  KeesvanD (maandag, 19 december 2016 11:18)

  Hoi Herman,
  Jij hebt zowel een brilduiker man als een dodaars kunnen fotograferen. Beide heb ik deze winterperiode nog niet in de AWD gezien, een brilduiker vrouwtje wel. Het is nu rustig in het duin, de dieren nemen er hun gemak van.
  Ik wens je prettige kerstdagen.
  Groet, Kees

 • #1

  Marco Luijken (maandag, 19 december 2016 10:56)

  Hoi Herman,
  Hele mooie foto's!! Die foto naast dat roodborstje waar dat hert zo met zijn hoorntjes boven die struikjes uitkomt, vind ik echt geweldig. Vanuit een mooi laag standpunt genomen.

  Groeten, Marco