Nieuwe: Recente Foto's 28-3-2017

Lepelaars en blauwborsten

LEEFGEBIED                                                                                                                                                                                               De lepelaar heeft een voorkeur voor dynamische natte milieus, vaak op de overgang van zoet naar zout. Ze broeden daar op eilanden, in duinvalleien en op kwelders, en in het binnenland ook in uitgestrekte moerassen met veel waterriet en wisselend, natuurlijk waterpeil. De soort nestelt veelal op de grond in rietvelden of op kwelders maar in toenemende mate ook in struiken en bomen. Lepelaars vinden hun voedsel lopend in ondiep water, waar ze hun snavel op typische wijze heen en weer bewegen, om zo op de tast allerlei prooidieren te vangen. In de lepelvormige snavel is een soort zeefmembraan aanwezig, waarmee hij door een bundeling van zenuwen, over een ultra-gevoelig eetgereedschap beschikt.                                                                                                                                                                                                             

Klik op de foto's om ze te vergroten.

Commentaren: 4
 • #4

  Jenny (donderdag, 07 september 2017)

  Goedenavond,
  Bedankt voor uw reacties. Ik ben onder de indruk van wat u hier laat zien. Een blauwborst zou ik ook wel heel graag eens willen zien en fotograferen.. PRACHTIGE platen!

 • #3

  Irma (zaterdag, 01 april 2017 11:03)

  Prachtige serie foto's Herman.
  Ik vind de blauwborst echt super, zo mooi zingend op de plaat.
  Groetjes Irma

 • #2

  René Smits (donderdag, 30 maart 2017 22:25)

  Hai Herman,

  Heerlijke platen weer. De blauwborsten zijn erg fraai.

  Groet,
  René

 • #1

  KeesvanD (woensdag, 29 maart 2017 09:42)

  Hoi Herman,
  De lepelaars zijn zoals te verwachten was dus al weer terug. Het blijft een mooi gezicht al is het vaak lastig om er de foto's te maken die je graag wilt. Ik laat het dit jaar aan mij voorbij gaan. Iets anders ligt dat met de Groene Jonker. Nu de blauwborsten er weer zijn beschouw ik dit als een uitnodiging. Even wachten tot het weer een mooie dag is.
  Groet, Kees