Nieuwe recente foto's Zevenhuizen. 23-7-2017.

De vuurwants (Pyrrhocoris apterus) is een insect uit de onderorde wantsen (Heteroptera) en de familie vuurwantsen (Pyrrhocoridae).

 De vuurwants is een bontgekleurde soort die een overwegend helder rode kleur heeft met een karakteristiek patroon van zwarte lichaamsdelen en vlekken en hieraan is te herkennen. De wants komt in grote delen van Europa voor en is ook in België en Nederland te vinden. De wants is voornamelijk een planteneter die soms dode een vuurwants kan niet vliegen en is soms massaal aan te treffen bij lindebomen en andere planten die gegeten worden.Omdat de wants algemeen voorkomt en eenvoudig in een laboratorium in leven is te houden, zijn er verschillende studies gedaan naar de vuurwants, zoals onderzoek naar de lange duur van de paring, de ontwikkeling van de vleugels en de tolerantie voor vorst.

Henk en ik kwamen vandaag ook de woudaap tegen wel ver weg maar wel te zien


Klik op de foto om hem te vergroten.

Commentaren: 6
 • #6

  Irma (zaterdag, 05 augustus 2017 10:40)

  Hallo Herman,
  Prachtige serie foto's laat je weer zien.
  Die wolkenlucht is wel heel indrukwekkend, ik denk dat er wel een flinke bui uit kwam.
  Het woudaapje is geweldig dat je die kon vast leggen.
  Groetjes Irma

 • #5

  Helma (woensdag, 02 augustus 2017 19:49)

  Hoi Herman,
  die vuurwants is echt heel erg mooi. Zelf heb ik die nog nooit gezien en ze zijn echt heel mooi. Dat Woudaapje is jaloersmakend zeg, wat gaaf dat je die tegenkwam en ook nog eens kon fotograferen!!!! Echt super. Ook het blauwtje zilverreiger en de libellen en juffer zijn mooi geplaat.
  Groetjes Helma

 • #4

  Natuurkieker Coby (zaterdag, 29 juli 2017 11:12)

  Zoals van jou gewend weer een fraaie en gevarieerde serie Herman. Mooie beestjes die vuurwantsen, zal ik ook nog een blogje over plaatsen. Ook leuk de andere insecten en vogels maar de show wordt toch wel gestolen door de woudaap, die zie je niet dagelijks, mooi!
  Natuurkieker Coby

 • #3

  KeesvanD (vrijdag, 28 juli 2017 11:05)

  Hoi Herman,
  Wat een mooie insecten zijn die vuurwantsen, maar een woudaapje zien vind ik nog veel interessanter. Ik heb er nog nooit een gezien.
  Groet, Kees

 • #2

  bas (maandag, 24 juli 2017 21:04)

  Geweldig Herman waar je ook naar toe gaat je komt altijd met een prachtige serie thuis.

 • #1

  Patricia (maandag, 24 juli 2017 10:06)

  Hoi Herman.

  Prachtig wat je laat zien.
  Leuk de woudaap.

  Groettie van Patricia.