waterspreeuw weer in de awd.

 

De waterspreeuw.

 (Cinclus cinclus) is een zangvogel uit de familie der waterspreeuwen (Cinclidae). De naam suggereert dat de waterspreeuw in de spreeuwenfamilie thuishoort, maar dit is niet het geval. Waterspreeuwen zijn vogels die langs snelstromende rivieren en beken gevonden kunnen worden. In het oosten van België vrij algemeen, maar in Nederland zeldzaam.

kijk op www.waarneming.nl voor de locatie ik kreeg de tip van een collega. ik kon jammer genoeg maar een foto maken van de waterspreeuw toen ik te dicht bij wilde komen vloog hij weg.   


Klik op de foto om ze te vergroten.

Commentaren: 5
 • #5

  Ghita (dinsdag, 05 december 2017 17:52)

  Gaaf hoor die waterspreeuw, hopelijk blijft ie nog een tijdje. Jij hebt hem alvast op de foto. En ook de wilde zwanen, die heb ik deze winter nog niet gezien, dus ik hoop snel weer naar de AWD te kunnen om deze mooie vogels ook te fotograferen.
  groetjes Ghita

 • #4

  bas (dinsdag, 05 december 2017 17:18)

  Herman wat tover je weer een prachtserie en dat in deze tijd waar meestal weinig te beleven is, en bedankt voor deze mooie wensen en dat ik dit jaar weer heerlijk heb mogen mee genieten van jouw tochten.

 • #3

  KeesvanD (dinsdag, 05 december 2017 09:18)

  Hoi Herman,
  Het lijkt erop dat je geluk gehad hebt. Op 4 december waren er geen meldingen meer. Je hebt behoorlijk wat vogels op de plaat gekregen, en zelfs al wilde zwanen. Dat belooft wat voor de komende weken.
  Groet, Kees

 • #2

  Marco Luijken (maandag, 04 december 2017 17:00)

  Mooie opnames Herman.
  Die waterspreeuw is voor mij toch wel een hele bijzondere. Prima gedaan.

  Groeten, Marco

 • #1

  Irma (maandag, 04 december 2017 16:34)

  Hallo Herman,
  Mooie serie foto's laat je weer zien.
  Ik vind de waterspreeuw echt geweldig.
  Groetjes Irma