Vogels in de awd.

 

Het sijsje 

In de winter wordt de sijs regelmatig aangetroffen op vetbollen en netjes met pinda’s in de tuin. Sijzen opereren dan veelal in kleine groepjes, en gedragen zich enigszins als mezen: ondersteboven aan de vetbollen hangend. Ze zijn zo groot als een pimpelmees, maar veel duidelijker geelgroen gekleurd, vooral de volwassen mannetjes, die een zwarte kruin hebben. De vlucht is opvallend: gele vleugelstreep en gevorkte zwarte staart, met geel aan de zijden. sijsjes vogels die in de winter elkaar gezelschap opzoeken . ze kunnen dan in groepen van enkele tientalen vogels de elzenbomen afstruinen op zoek naar zaadjes en ander eten.

 


Klik op de foto om ze te vergroten.

Commentaren: 6
 • #6

  KeesvanD (zondag, 04 februari 2018 09:29)

  Hoi Herman,
  Het zijn momenteel tamelijk rustige tijden. Je hebt er zelfs geen wintergasten bij. met vogels in het algemeen is het momenteel wat stilletjes. Sijsjes zijn dan een welkome gast.
  Groet, Kees

 • #5

  René Smits (vrijdag, 02 februari 2018 20:55)

  Heerlijke serie wederom Herman.

  Groet,
  René

 • #4

  Irma (dinsdag, 30 januari 2018 16:01)

  Hallo Herman,
  Prachtige serie foto's laat je weer zien.
  De sijsjes staan er heel mooi op, ook veel paddenstoelen zijn er nog, maar tja de winter lijkt helemaal nergens op, wie weet komt er volgende week nog iets van winter.
  De eerste foto van de zon vind ik echt geweldig.
  Groetjes Irma

 • #3

  Marco Luijken (dinsdag, 30 januari 2018 12:07)

  Mooie foto's Herman.

  Groeten, Marco

 • #2

  Ghita (maandag, 29 januari 2018 18:40)

  Mooie serie en wat leuk dat je een sijsje zag in de AWD. Ook nog een puttertje, leuk. Opvallend veel paddenstoelen voor de winter, maar ook weer niet zo gek want het is meer herfst met dit weer en deze temperaturen....
  groetjes Ghita

 • #1

  bas (maandag, 29 januari 2018 15:53)

  Het is iedere keer weer ,wat zal Herman weer hebben meegemaakt en als je denkt het is dor en grauw vandaag komt hij toch maar weer met z,on prachtige serie thuis,geweldig.man