Rondje poelgeest en awd.

De brilduiker (Bucephala clangula) is een vogel uit de familie Anatidae(zwanen, ganzen en eenden). Hij wordt gekenmerkt door een witte vlek op iedere wang. De vleugels maken tijdens de vlucht een "fluitend" geluid.

Zoals bij veel eenden is er een groot verschil tussen het verenkleed van het mannetje en dat van het vrouwtje. Het vrouwtje is een nogal onopvallende, compacte eend met een roodbruine kop, opvallend gele ogen, grijzige flanken en een witte halsring. Het mannetje is in de winter en het voorjaar opvallend zwart en wit. De kop is glanzend blauwzwart met een ovale, bijna ronde vlek bij de snavel.


Klik op de foto om hem te vergroten.

Commentaren: 5
 • #5

  René Smits (zaterdag, 31 maart 2018 20:46)

  Mooie serie foto's weer Herman.

  Groet,
  René

 • #4

  KeesvanD (donderdag, 29 maart 2018 13:01)

  Hoi Herman,
  Een mooie mix van de laatste resten winter en de eerste tekenen van de naderende lente. Duidelijk een overgangsperiode waarbij je wat geluk moet hebben met het weer. Een zonnetje heeft al veel effect, op mens én dier.
  Groet, Kees

 • #3

  Renée (maandag, 26 maart 2018 09:25)

  Wat een mooie foto's weer, volgens mij heeft die pimpelmees het koud! Lijkt wel een bolletje.....

 • #2

  Irma (zondag, 25 maart 2018 10:54)

  Hallo Herman,
  Mooie serie foto's laat je hier weer zien.
  De kluten vind ik echt prachtig, en zoveel bij elkaar ook.
  Groetjes Irma

 • #1

  Patricia (zondag, 25 maart 2018 10:32)

  Hoi Herman.

  Mooie serie van de vogels.

  Groettie van Patricia.