Donkere wolken boven de awd.

Het duinviooltje (Viola tricolor subsp. curtisii)[1] is een plant uit de viooltjesfamilie (Violaceae). De plant komt voornamelijk voor in de duinen.

De tot 25 cm hoge plant heeft lichtblauwe bloemen. De onderste kroonbladen zijn lichter gekleurd dan de twee bovenste. De onderlip heeft een gele vlek.

Het viooltje groeit op voedselarme duingrond. De plant komt niet helemaal in de zeereep voor, maar wel vlak erachter, op plaatsen waar konijnenkeutels de grond een klein beetje bemest hebben en de konijnen zelf de grond wat opengewoeld hebben.

 


Commentaren: 8
 • #8

  Maria (dinsdag, 14 mei 2019 22:41)

  Hoi Herman,
  Een mooie serie weer! Prachtig die foto van de lucht met zonnestralen! Die grote dansvlieg had ik deze week ook ineens voor de lens.
  Schijnbaar de vliegtijd. Ik had hem nooit eerder gezien.
  Mooie varia laat je zien.
  groetjes,
  Maria

 • #7

  Caroline (woensdag, 08 mei 2019 06:19)

  Prachtige fotos Herman. Fijn dat ik kan mee genieten van de AWD. De hertjes zijn altijd mijn favoriet. Fijne dag. Groetjes Caroline

 • #6

  Helma (dinsdag, 07 mei 2019 20:24)

  Hoi Herman,
  ik heb er zelf nog geen tijd voor gehad om naar de AWD te gaan maar als ik deze foto's dan weer zie dan kriebelt het wel hoor. Het weer is de laatste tijd ook inderdaad niet echt om er lekker even op uit te trekken maar je platen zijn om te smullen. Ik heb ervan genoten.

  Groetjes, Helma

 • #5

  KeesvanD (dinsdag, 07 mei 2019 09:16)

  Hoi Herman,
  Het weer nodigde de laatste tijd niet iedere keer uit, zeker als het flink waaide en er regen in de lucht zat. Je bent eropuit getrokken en hebt je ogen goed de kost gegeven. Bloemen, insecten en natuurlijk damherten die met geweiwisselingen te maken hebben geven een goed beeld van de huidige stand van zaken in de duinen.
  Groet, Kees

 • #4

  Roos (maandag, 06 mei 2019 11:58)

  Een mooi overzicht weer Herman. Goed van je dat je met weer en wind er op uittrekt. Dat levert weer heel fraaie beelden op, zoals je hier laat zien.

  Groeten, Roos

 • #3

  Irma (maandag, 06 mei 2019 08:55)

  Hallo herman,
  Mooie serie foto's, vooral de wolken luchten dooen het echt goed.
  Groetjes Irma

 • #2

  Bas (zondag, 05 mei 2019 14:00)

  Je hebt je door het weer gelukkig niet tegen laten houden,daardoor kunnen wij weer heerlijk met je mee genieten.

 • #1

  Patricia (zondag, 05 mei 2019 13:14)

  Hoi Herman.

  Prachtige foto's.
  De wolken foto's zijn super mooi.

  Groettie van Patricia.