Jong kalfje verscholen in het gras

geborsten van de kalfjes,

In juni en juli, na een draagtijd van 230 dagen, wordt één kalf (zelden twee) geboren. Het kalfje weegt ongeveer 4,5 kilogram en heeft eenzelfde kleurenpatroon als volwassen dieren. Damherten die op volwassen leeftijd wit zijn, worden echter met een zandkleurige vacht geboren. Het kalf zal zich meestal de eerste weken verscholen houden in de vegetatie, maar het kan zijn moeder al volgen. De zoogtijd duurt gemiddeld zo'n twaalf weken.

we hebben vandaag drie kalfjes gezien je moet er wel goed voor zoeken je loopt er zo voorbij. helaas hebben we ook zes doden kalfjes gevonden waarschijnlijk door het slechte weer van de laatste tijd regen en storm ze zijn nat en worden afgekoeld door de storm en dat is funest voor de kalfjes.

 


Commentaren: 0