Wisselvallig weer vandaag in de awd.

Wolken hoe ontstaan die.

Een wolk bestaat uit een hele boel waterdruppeltjes en of ijskristalletjes bij elkaar in de lucht. Of een wolk bestaat uit waterdruppeltjes of ijskristalletjes is afhankelijk van de temperatuur in de atmosfeer. Als de temperatuur boven de 0 graden is, dan bestaat de wolk uit waterdruppeltjes. Als de temperatuur onder de 0 graden is, dan bestaat de wolk uit onderkoelde waterdruppeltjes en ijskristalletjes. Als de temperatuur onder de -40 graden komt, dan bestaat de wolk alleen nog maar uit ijskristalletjes.Wolken ontstaan doordat waterdamp in de lucht condenseert. Water op de aarde wordt verwarmd door de zon. Deze warme lucht waterdamp stijgt op. Hoe hoger de waterdamp in de lucht komt, hoe meer het afkoelt. Doordat de temperatuur daalt, veranderd de waterdamp in kleine druppels. De druppeltjes moeten zich wel ergens aan vast houden. Dit doen ze aan hele kleine stofdeeltjes. Al deze druppeltjes bij elkaar vormen een wolk. Als het in de wolk heel erg druk wordt met waterdruppeltjes botsen ze tegen elkaar en worden steeds groter. Als ze dan heel groot en zwaar zijn, vallen ze naar beneden. Dit is een regenbui. Een wolk is onderdeel van de waterkringloop.


Commentaren: 8
 • #8

  René Smits (woensdag, 04 september 2019 11:52)

  Hai Herman,

  Het wisselvallige weer heeft je wel prima platen opgeleverd.
  Mooi die damherten met bastgewei en de bloeiende heide.

  Groet,
  René

 • #7

  Bas (zondag, 18 augustus 2019 11:00)

  Herman van harte met dit resultaat je gaat duidelijk de ervaring proeven van 40 jaar kennis van de A W D en haar bewoners,

 • #6

  Renée (vrijdag, 16 augustus 2019 19:53)

  Dag Herman, Gefeliciteerd met je 40 jaar door de AWD lopen, wat een tijd zeg..... Aan je foto's te zien zie je ook met wisselvallig weer de meest mooie natuur.....
  Vraagje; Kom je ook wel eens in een andere provincie? :)

  Groet Renée

 • #5

  Kees van Dommele (vrijdag, 16 augustus 2019 10:04)

  Hoi Herman,
  De variatie aan bloemen is momenteel niet zo groot vind ik, maar de insecten redden zich toch wel redelijk. De damherten zijn vrijwel op hun mooist. Gelukkig maar, want ze moeten binnenkort op hun best voor de dag komen.
  Groet, Kees

 • #4

  Roos (woensdag, 14 augustus 2019 15:59)

  Ook dit blog is weer de moeite om te bekijken Herman.
  Wat een prachtige wolkenluchten. De details van de vlinders en andere insecten is erg fraai en niet te vergeten de damherten die altijd weer fotogeniek zijn.
  Groeten,
  Roos

 • #3

  Marco Luijken (woensdag, 14 augustus 2019 11:17)

  Hoi Herman,
  Prachtige beelden.
  Foto 7 vind ik ook erg mooi. Schitterend die lucht.

  Groeten, Marco

 • #2

  Maria (dinsdag, 13 augustus 2019 15:55)

  Wow, Herman, dit is weer genieten van al het moois! De prachtige luchten, de super mooie foto's van de Damherten en de insecten en vlinders.
  Gaaf!
  Groetjes,
  Maria

 • #1

  Patricia (dinsdag, 13 augustus 2019 13:22)

  Hoi Herman.

  Prachtige foto's.
  Mooi de dieren, de luchten zijn echt prachtig.

  Groettie van Patricia.

Copyright @ Herman  Versteeg de inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermt en alle rechten op de tekst. afbeeldingen grafische vormgeving en / of informatie in andere vorm berust bij Herman Versteeg. Niets uit de tekst of afbeelding op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Herman Versteeg worden verveelvoudigen en/of openbaar worden gemaakt in enige vorm of enige wijze. Het kopiëren van (gedeelten van( deze website is niet toegestaan .De benaming De schoonheid van de awd Herman Versteeg alsmede het daarbij behorende logo is als merk gedeponeerd bij het Benelux merken bureau .