Wandeling tussen de buien door.

Sabelsprinkhanen (Tettigoniidae) zijn een familie van insecten behorend tot de orde rechtvleugeligen (Orthoptera). Met ruim 6400 soorten is het een zeer grote groep die uiteenlopende soorten bevat, zowel qua uiterlijk als wat betreft de levenswijze. Ondanks de naam -sprinkhanen zijn sabelsprinkhanen verwant aan de langsprietigen (Ensifera), waartoe alle krekelachtige vormen behoren, en niet tot de kortsprietigen waar alle typische sprinkhanen onder worden gerekend.Sabelsprinkhanen behoren tot de grotere soorten rechtvleugeligen, ze zijn verdeeld in verschillende onderfamilies, triba en geslachten, enkele soorten komen ook in Nederland en België voor. De meeste soorten eten planten maar een aantal eten daarnaast ook dierlijk materiaal.Deze dieren leven naargelang de soort in bomen, struiken of lage vegetaties, waar ze zich voeden met planten en/of insecten (vlinders, vliegen, slakken, bladluizen, insectenlarven). De nimfen hebben soms een ander dieet dan de volwassen dieren. Bij sommige soorten zijn de nymfen carnivoor of omnivoor en de volwassen dieren herbivoor.


Klik op de foto om hem te vergroten dan zijn ze nog mooier.

Commentaren: 10
 • #10

  Ad van Duren (zondag, 15 september 2019 22:28)

  Hoi Herman,

  Wat een diversiteit zeg, jij komt zo heel wat tegen tijdens je wandelingen door de AWD. Knap dat je daar ook een bosuil gevonden hebt en ook de vlinders zijn erg mooi. Mooi ook de zonnedauw en de tijgerspin zo centraal in z'n web.

  Groeten,
  Ad

 • #9

  René Smits (zaterdag, 14 september 2019 22:04)

  Hai Herman,

  Een prachtige serie foto's. Gaaf die bosuil en tijgerspin.

  Groet,
  René

 • #8

  Helma (zaterdag, 14 september 2019 20:43)

  Hoi Herman,
  wat laat je hier weer mooie foto's zien met insecten, de vlinders, de sprinkhanen, de hertjes, spinnen, eenden, slakken en ook een wants zag ik, met zonnedauw en dan ook nog een prachtige zonsopkomst. Heerlijk foto's.
  Groetjes, helma

 • #7

  Caroline (dinsdag, 10 september 2019 19:13)

  Prachtige fotos Herman van de hertjes, insecten, vlinders en de watervogels. Zijn dat zomertalingen die eenden? Groetjes Caroline

 • #6

  Maria (maandag, 09 september 2019 21:04)

  Mooi, Herman!!
  Supergave foto's van zo veel soorten.
  Groetjes, Maria

 • #5

  Irma (zondag, 08 september 2019 18:34)

  Hallo Herman,
  Dit zijn echt geweldige foto's, zeker van de sprinkhaan, het zonnedauw, de tijger spin en etc etc.
  Groetjes Irma

 • #4

  Bas (zondag, 08 september 2019 17:19)

  Geweldig mooi Herman wat heb je de mogelijkheden optimaal weten te benutten.

 • #3

  Roos (zondag, 08 september 2019 15:37)

  Een prachtige sfeer met deze foto's Herman. De kleuren, de dauw cq regendruppels op vlinder en spinnenweb, Het hert wat probeert de bessen van de meidoorn te bereiken door op zijn achterste poten te gaan staan is prachtig. De foto's van de zonnedauw zijn heel fraai. Het ademt de sfeer van een nazomer met rijpe vruchten en ieder dier geniet er van.

 • #2

  Patricia (zondag, 08 september 2019 15:14)

  Hoi Herman.

  Mooie foto's
  De sabelsprinkhaan is super mooi.

  Groettie van Patricia.

 • #1

  Ghita (zondag, 08 september 2019 13:53)

  Mooie serie, je laat de overgang van zomer naar herfst mooi zien met de vlinders, maar ook de herten, de slak, de kleuren, dauwdruppels en regenbogen.
  groetjes Ghita

Copyright @ Herman  Versteeg de inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermt en alle rechten op de tekst. afbeeldingen grafische vormgeving en / of informatie in andere vorm berust bij Herman Versteeg. Niets uit de tekst of afbeelding op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Herman Versteeg worden verveelvoudigen en/of openbaar worden gemaakt in enige vorm of enige wijze. Het kopiëren van (gedeelten van( deze website is niet toegestaan .De benaming De schoonheid van de awd Herman Versteeg alsmede het daarbij behorende logo is als merk gedeponeerd bij het Benelux merken bureau .