Reeën in de morgen mist.

De kauw (Coloeus monedula) is een zangvogel uit de familie van de kraaien. De wetenschappelijke naam van de soort werd als Corvus monedula in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.Het is met een lengte van 34 tot 39 cm een van de kleinste leden van de familie.De vogel is 34 tot 39 cm lang, duidelijk kleiner dan de andere geheel zwarte kraaiachtigen zoals zwarte kraai en roek. Kenmerkend zijn de grijze kleur van de zijhals en het achterhoofd en de lichtgroen-grijze oogring. Vrijwel volledig zwarte exemplaren komen overigens ook voor. Kauwen komen meestal in groepen of paren voor, en foerageren vaak gezamenlijk in weilanden en wegbermen, ook binnen de bebouwde kom. De paarband blijft ook binnen een grotere groep waarneembaar. De roep is een tsjak-tsjak-achtig geluid. In de groep hebben ze veel geluiden waarmee ze communiceren, van vrolijk kwetteren tot zacht tokkelen (kikakaka ko). De bekendste roep is hun naam "kauw kauw". De dieren hebben complexe banden met elkaar en blijven als koppel elkaar trouw voor het leven.


Commentaren: 10
 • #10

  René Smits (zaterdag, 28 september 2019 13:00)

  Hai Herman,

  Prachtige mistbeelden hoor. Het levert mooie sfeerfoto's op. Mooi ook de boomkikkers.

  Groet,
  René

 • #9

  KeesvanD (zaterdag, 21 september 2019 10:01)

  Hallo Herman,
  Je hebt weer eens reeën gezien, maar in de AWD was het niet. Beelden met mist horen in deze tijd van het jaar. Ze kunnen sfeervolle impressies opleveren. Boomkikkers zullen zich binnenkort wel weer terugtrekken. Bij mijn laatste bezoek aan de AWD vond ik er niet een.
  Groet, Kees

 • #8

  Helma (donderdag, 19 september 2019 20:15)

  Hoi Herman,
  de mist heeft iets magisch en geven de foto's net dat beetje extra.
  Erg mooi en sfeervol.

  Groetjes, Helma

 • #7

  Marco Luijken (dinsdag, 17 september 2019 21:23)

  Hoi Herman,
  Wat is dit mooi.
  Prachtig meteen al met die openingsfoto in die ochtendgloren met die kleuren. Super gedaan!!

  Groeten, Marco

 • #6

  Maria (dinsdag, 17 september 2019 21:09)

  Hoi Herman,
  Alleen de titel al.....zo mooi. Wat een mooie sfeer met die mist. Foto 12 heeft een hele bijzondere sfeer. Maar alle reeën in de mist en het spinrag én de mooie boomkikkers.
  klasse! Echt weer genoten van je rijke verzameling!
  Ook de kauw...leuk met die extra informatie. Ik heb de geluidjes even uitgeprobeerd, het klopt helemaal ;-))
  groetjes,
  Maria

 • #5

  Bas (maandag, 16 september 2019 11:59)

  Herman wat heb je deze dag optimaal weten te benutten.

 • #4

  Patricia (maandag, 16 september 2019 10:32)

  Hoi Herman.

  Prachtige foto's in de mist.

  Groettie van Patricia.

 • #3

  Irma (maandag, 16 september 2019 09:21)

  Wat een prachtige serie foto's.
  Ik heb er van genoten.
  Groetjes Irma

 • #2

  Roos (maandag, 16 september 2019 07:15)

  Weer een mooie herfst impressie van de AWD Herman. De boomkikkertjes lijken me het ook zeer naar hun zin te hebben in dat gebied. Leuk hoor. En ik ben het met Ad eens dat je foto van de 'kraai' een kauwtje is, zie de blauwe ogen.
  Groeten,
  Roos

 • #1

  Ad van Duren (zondag, 15 september 2019 22:47)

  Hoi Herman,

  Fijne serie weer met een prachtig boomkikkertje. Je geeft een prima omschrijving van de zwarte kraai bij je eerste foto, maar die foto is toch echt van een kauw, vergissing wellicht?

  Groeten,
  Ad

Copyright @ Herman  Versteeg de inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermt en alle rechten op de tekst. afbeeldingen grafische vormgeving en / of informatie in andere vorm berust bij Herman Versteeg. Niets uit de tekst of afbeelding op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Herman Versteeg worden verveelvoudigen en/of openbaar worden gemaakt in enige vorm of enige wijze. Het kopiëren van (gedeelten van( deze website is niet toegestaan .De benaming De schoonheid van de awd Herman Versteeg alsmede het daarbij behorende logo is als merk gedeponeerd bij het Benelux merken bureau .