Herfst tinten in verschillende parken.

De merel (Turdus merula) is een middelgrote zangvogel uit de familie lijsters (Turdidae). Het is een inheemse broedvogel in EuropaAzië en Noord-Afrika en een algemeen voorkomende standvogel in de meer gematigde delen van zijn verspreidingsgebied. De merel is geïntroduceerd in delen van Noord- en Zuid-AmerikaZuid-AfrikaAustralië en Nieuw-Zeeland. In het totale leefgebied van de merel worden een aantal ondersoorten onderscheiden, al worden enkele Aziatische ondersoorten soms beschouwd als volle soorten.

Het mannetje is overwegend zwart en heeft een gele oogring en snavel. In het broedseizoen is zijn melodieuze zang in het grootste deel van Europa 's ochtends en 's avonds te horen. Het vrouwtje en de juveniel zijn meer gecamoufleerd dankzij een donkerbruin verenkleed. Beide geslachten zijn territoriaal in hun broedgebied in bossen en tuinen. De merel is omnivoor en voedt zich met insectenaardwormen, bessen en vruchten.


Klik op de foto om ze te vergrootten.

Commentaren: 10
 • #10

  Marco Luijken (zondag, 01 december 2019 12:31)

  Hoi Herman,
  Wat een fantastische foto's heb je weer gemaakt. Prachtig al die herfst beelden. En wat een mooie locatie. Mooi ook dat doorkijkje bij die brug. Foto 24 vind ik echt super.

  Groeten, Marco

 • #9

  René Smits (vrijdag, 29 november 2019 20:53)

  Hai Herman,

  Wat een prachtige serie. De herfstsfeer druipt er vanaf. Hele gave foto van de brug met spiegeling.

  Groet,
  René

 • #8

  Ad van Duren (vrijdag, 29 november 2019 18:52)

  Hoi Herman,

  Je hebt uitgebreid genoten van de herfst als ik zo je foto's zie. Mooie parken waar je geweest bent en waar van alles te zien is. Mooie kleurige herfstfoto's met al dat verkleurende blad en ook de paddenstoelen zijn fraai. Het blog bevat tevens al een voorproefje van de lente met de foto's 23 en 37, maar eerst hebben we denk ik nog wat kou tegoed.

  Groeten,
  Ad

 • #7

  Roos (donderdag, 28 november 2019 10:22)

  Hallo Herman, een lust voor het oog en jij laat door jouw ogen en lens zien hoe mooi de herfst is met kleuren en paddenstoelen. De bomenrijen en de doorkijkjes en bruggen over het water. De merel een vogel die je mooi gevat hebt is een vogel om te koesteren.
  Groeten,
  Roos

 • #6

  KeesvanD (donderdag, 28 november 2019 09:58)

  Hoi Herman,
  Elswout denk ik wel te herkennen. Hoe dan ook, de parken zijn mooi in de herfst, zeker als de bladeren mooi verkleurd zijn. Nu de paddenstoelen aan het verdwijnen zijn en het blad van de bomen is gevallen zullen de parken weer een andere bekoring hebben.
  Groet, Kees

 • #5

  Helma (woensdag, 27 november 2019 18:04)

  Hoi Herman,
  ik weet niet in welke parken je allemaal geweest bent maar ik vind je foto's van de herfstbeelden werkelijk prachtig om te zien. Een mooie varia van de gekleurde bladeren, de zwammen en paddenstoelen, de merel in de boom en de prachtig vergezichten. Ik zit echt te genieten.
  Groetjes, Helma

 • #4

  Maria (maandag, 25 november 2019 22:19)

  Wow,
  Herman,wat een prachtige herfst-landschapsfoto's!!! Met die bruggetjes en spiegelingen in het water, super! Ook de doorkijkjes langs de beuken met zonneharpen, prachtig! Maar ook prachtige paddenstoelen en beukenblad. Vrouwtje merel op een tak is ook zeer geslaagd!
  Groetjes,
  Maria

 • #3

  Renée (maandag, 25 november 2019 15:12)

  Ze zijn prachtig Herman. Ik zie dat jij ook houdt van water in het bos en de weerspiegeling van de bomen daarin. Supermooi! Ik ben fan van de lente maar de herfst is ook niet te versmaden, zeker dit jaar met een overvloed aan paddenstoelen....De merel is ook heel mooi, bij ons in de tuin zie ik vooral veel mannetjes die achter elkaar aanzitten, heel territoriaal.
  Groet Renée

 • #2

  Patricia (maandag, 25 november 2019 12:29)

  Hoi Herman.

  Dat zijn mooie parken waar je geweest bent.
  Super mooie foto's van de herfst.

  Groettie van Patricia.

 • #1

  Bas (zondag, 24 november 2019 19:53)

  Herman wat heb je de herfstfeer hier fantastisch te pakken juweeltjes zijn het/

Natuur

Als je in het bos

de stilte om je 

heen kan voelen

 

Bomen in een

mooie herfstkleur

kan bewonderen

 

heeft de natuur

jouw hart

zachtjes aangeraakt