Door het slechte weer wat archieffoto's ,

De regen...

Door het slechte weer van de laatste tijd is het lopen er wat bij ingeschoten  en heb ik weinig foto's kunnen maken daarvoor laat ik wat archieffoto's aan jullie zien  en hoop dat ik volgende keer weer foto's kan laten zien van me wandeling.

Een regenboog ontleent zijn naam aan zijn verschijnen bij regen, maar ook in een wolk van waterdruppels van een watervaltuinslang of fontein en soms boven de branding in zee kan men een regenboog zien. Vanuit een vliegtuig of van een bergtop kan een regenboog als een cirkel zichtbaar zijn (zie Cirkelvormige regenboog hieronder), wanneer geen horizon in de weg zit. Het licht wordt weerkaatst en gebroken tot een spectrum van de primaire kleuren, die in elkaar overlopen.

 

Het middelpunt van de boog staat gezien vanuit de waarnemer lijnrecht tegenover de zon, en bevindt zich dus per definitie onder de horizon. Waarnemer en boog vormen samen een denkbeeldige kegel met de waarnemer op de punt van de kegel en de regenboog langs de boogrand van het grondvlak van de kegel. De boog heeft binnen de kegel een halve tophoek van ongeveer 42 graden; de breedte van de kleurenband van rood tot violet is circa 2 graden.


Commentaren: 9
 • #9

  Ad van Duren (zondag, 08 maart 2020 21:07)

  Hoi Herman,

  Zo dit is een blog dwars door alle seizoenen heen zeg met een aantal spectaculaire soorten. Mooi die vos op stam en de jonge vosjes voor het hol. Mooi ook die springende spitser en erg groot wel die snoek voor de ijsvogel. Had deze winter gehoopt op een waterspreeuw in de AWD, maar helaas toch maar weer een jaar wachten. Die morinelplevier, wat had ik daar graag bij willen zijn.

  Groeten,
  Ad

 • #8

  René Smits (zondag, 08 maart 2020 09:04)

  Hai Herman,

  Je hebt er wel een heleboel mooie voor uitgekozen.
  Prachtig overzicht uit jouw archief.

  Groet,
  René

 • #7

  Roos (vrijdag, 06 maart 2020 12:18)

  Een prachtige terugblik en serie Herman. Ja nog even en dan kunnen we weer genoeg genieten van beter weer en de lente die weer voor de deur staat. De foto met het vossenhol met jonge vosjes sprak mij erg aan. Heel fraai.
  Groeten,
  Roos

 • #6

  Helma (woensdag, 04 maart 2020 12:23)

  Hoi Herman,
  het is ook helemaal niet erg om foto's uit je archief te laten zien want dit zijn zijn prachtig beelden van verschillende seizoenen. De regen is ook echt hopeloos en de steeds weer harde wind ook. Menigeen zal blij zijn als dit eindelijk weer over is. Voorlopig dan dus genieten van deze mooie beelden.
  Groetjes, Helma

 • #5

  Maria (dinsdag, 03 maart 2020 22:13)

  Hoi Herman,
  Heel verfrissend a die mooie foto's van alle seizoenen!
  Er zitten ware juweeltjes tussen! Ik word er wel vrolijk van '-)
  Vooral die foto met de geweien tegen elkaar, de ijsvogel en de foto;s van de vossen, top!
  Groetjes,
  Maria

 • #4

  Patricia (maandag, 02 maart 2020 14:52)

  Hoi Herman.

  Prachtige foto serie.

  Groettie van Patricia.

 • #3

  Bas (maandag, 02 maart 2020 14:19)

  Nou van mij mag je nog vaker je archief gebruiken,geweldig mooi.

 • #2

  Irma (maandag, 02 maart 2020 08:38)

  Hallo Herman,
  Wat een prachtige serie foto's.
  Er zitten echt geweldige foto's tussen, mijn complimenten.
  Groetjes Irma

 • #1

  Caroline (zondag, 01 maart 2020 16:20)

  Hoi Herman, mooie fotos. Veel soorten die ik ook nog eens graag zou zien. Het weer valt in Zeeland mee vandaag, wat buien maar ook perioden droog. Groetjes Caroline

hhhhhhhhhhhhhhhh