Het schuren van het bastgewei is weer begonnen,

 

Regenwolken,  Dikke wolken Hoe meer waterdruppels er in een wolk zitten en hoe dikker de wolk is, hoe minder zonlicht er doorheen komt. Dat licht wordt namelijk allemaal teruggekaatst door het water.De dikte van die wolken is soms wel vijf tot twaalf kilometer, waardoor het eronder heel donker is. Door zo’n dikke laag druppels komt natuurlijk weinig licht! Regenwolk Waarom zijn donkere wolken dan regenwolken? Dat komt omdat er teveel water in die wolken zit.. De wolk wordt daardoor heel zwaar, waardoor de druppels niet meer in de lucht kunnen blijven hangen. Ze vallen naar dan beneden. en Het regent!


Commentaren: 10
 • #10

  Maria (woensdag, 09 september 2020 17:03)

  Hoi Herman,
  Een prachtig foto-overzicht van je natuurontmoetingen!
  Ik heb er van genoten!
  Groetjes,
  Maria

 • #9

  Ad van Duren (zaterdag, 05 september 2020 19:55)

  Hoi Herman,

  Je foto's worden steeds beter en scherper, mijn complimenten. Vooral de macro's zien er prima uit, vooral de insecten zoals de pyjamawants maar ook het bruin blauwtje. Die nieuwe lens van je heeft je bepaald geen windeieren gelegd.

  Groeten,
  Ad

 • #8

  Helma (donderdag, 03 september 2020 17:06)

  Hoi Herman,
  wat een mooie en variabele serie foto's. Ik zie hier de meest mooie juwelen vanuit de natuur langskomen zoals wantsen, mossen, insecten, herten, egel;s en bloemen maar.... wat ik zelf nog nooit gezien heb is het schuren van de geweien. Wat heb je dit mooi in beeld kunnen brengen zeg. Leek me best een naar gezicht als je er zo voor staat.
  We weten dat dit alle jaren gebeurd en nu zie ik het hier een keer op je foto's. Echt gaaf.
  groetjes, Helma

 • #7

  Ghita (woensdag, 26 augustus 2020 19:08)

  Mooie gevarieerde serie, wat een leuk egeltje. Ook veel prachtige insekten.
  De reebok stond daar heel goed voor, en dan de herten, ik vind dat vegen wat minder, al dat bloed, vind ze op hun mooist vlak daarvoor, als ze een volgroeid bastgewei hebben.
  groetjes Ghita

 • #6

  Roos (woensdag, 26 augustus 2020 13:35)

  Hallo Herman, ja, regen dat is waar mens en dier en plant naar smacht. Laat maar komen. Het is lang genoeg droog geweest. Willen we volgend jaar weer kunnen genieten van al dit moois kunnen we niet zonder die verkwikkende buien. Ik elk geval laat je hier zien hoe mooie onze natuur is en wat er leeft en groeit. Mooi de damherten met hun bloedende geweien. De egeltjes, heel fraai. De insecten die genieten van de laatste bloeiers. Je weet het weer heel mooi in beeld te brengen.
  Groeten,
  Roos

 • #5

  René Smits (woensdag, 26 augustus 2020 09:21)

  Hai Herman,

  Nou jij mag zeker niet klagen met deze opbrengst zeg. Wat een prachtige serie foto's zo bij elkaar. Gaaf ook die damherten met een half geveegd gewei.

  Groet,
  René

 • #4

  Bas (dinsdag, 25 augustus 2020 11:19)

  Geweldig Herman wat een prachtige momenten laat je ons weer heerlijk van mee genieten.

 • #3

  KeesvanD (dinsdag, 25 augustus 2020 08:57)

  Hoi Herman,
  Een damhert met een afgeschuurd bastgewei blijft een bijzonder gezicht. Ik heb het ook gezien maar niet zo opvallend als jij. Maar een egel tegenkomen vind ik helemaal een unicum. Ze zijn schaars geworden dus zo'n ontmoeting is echt geluk hebben. Bovendien een reebok, in de AWD ook al een zeldzame bewoner. Daarnaast heb je een reeks insecten weer mooi in beeld gebracht.
  Groet, Kees

 • #2

  Irma (maandag, 24 augustus 2020 09:11)

  Hoi Herman,
  Wat een prachtige foto's laat je zien.
  De landschappen met de wolken partijen zijn echt prachtig.
  Groetjes Irma

 • #1

  Patricia (maandag, 24 augustus 2020 08:55)

  Hoi Herman.

  Prachtige serie foto's.

  Groettie van Patricia.

hhhhhhhhhhhhhhhh