Bronst edelherten in de Hooge Veluwe,

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland. Het Jachthuis is ontworpen door de beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). Berlage werkte al voor de Kröllers voordat hij deze omvangrijke opdracht kreeg; 

 

Voor mijn was dit de eerste keer edelherten in de hoge Veluwe

samen met Henk Bos,  En dan even wachten op de boswachters tot ze gaan voeren rond half zes  en dan begint het spektakel  als de edelherten het open veld opkomen duiken ze gelijk in een modderbad.

er staan wel zo twee honderd man aan fotografen in de bronst tijd langs de weg het is mooi om eens mee te maken, het is even wachten maar je hoeft niet te lopen en je kan ze fotograferen vanuit je stoeltje die je hebt mee gebracht,


Klik op de foto om ze te vergroten,

Commentaren: 11
 • #11

  René Smits (zaterdag, 26 september 2020 21:15)

  Hai Herman,

  Wat een circus he? Ik vind het altijd weer fantastisch en helemaal als het dit soort platen oplevert. Geweldig die burlende herten. Erg mooi.

  Groet,
  René

 • #10

  Ad van Duren (donderdag, 24 september 2020 23:23)

  Hoi Herman,

  Ik was er vorige week ook, zoals ik daar eigenlijk elk jaar wel een keer kom. Het is wel altijd hetzelfde, maar toch vind ik het iedere keer wel weer mooi om mee te maken. Omdat ik er al zoveel foto's van heb kom ik pas tien minuten voor het voeren. Ik heb dan wel geen plek meer, maar fotografeer dan wel tussen de koppen en de statieven door, gaat prima. Maar eigenlijk kom ik voor de vogelhutten, maar die waren dit jaar afgesloten wegens corona. Och, het is toch altijd wel een leuk dagje uit.

  Groeten,
  Ad

 • #9

  Helma (donderdag, 24 september 2020 19:34)

  Hoi Herman,
  al jaren neem ik me voor om daar ook eens te gaan kijken en fotograferen maar het lijkt er iedere jaar wel niet van te komen. gelukkig kan ik hier dan ook meegenieten van deze mooie herten.
  Je ehbt er een hele mooie serie van kunnen maken, prachtig!
  Groetjes, Helma

 • #8

  Ghita (donderdag, 24 september 2020 15:52)

  Mooi verslag van de bronst op de Veluwe,
  ik had ook graag een dagje met Henk willen gaan, maar met dat vervelende Corona virus durf ik dat niet aan. En de drukte op de wildbaan, staat mij nu ook een beetje tegen, dus ik geniet gewoon van jouw foto's
  groetjes Ghita

 • #7

  KeesvanD (woensdag, 23 september 2020 20:31)

  Hallo Herman,
  De bronst is een bijzondere gebeurtenis, waar je een keer geweest moet zijn om te weten hoe bijzonder. In deze coronatijd is het wel oppassen met zoveel kijkers vlakbij elkaar. Het spektakel is er niet minder om, vooral de burlende herten zijn indrukwekkend.
  Groet, Kees

 • #6

  Caroline (woensdag, 23 september 2020 16:02)

  Hoi Herman, prachtige fotos van de herten en de Hoge Veluwe. Groetjes Caroline

 • #5

  Maria (zondag, 20 september 2020 22:58)

  Hoi Herman,
  Daar zat je wel weer mooi op de eerste rij! Wat een schouwspel!
  Mooie beelden.
  Groetjes,
  Maria

 • #4

  Bas (zondag, 20 september 2020 17:56)

  Het lijkt mij heel mooi om dat ook eens mee te maken het zijn trouwens weer prachtige beelden.

 • #3

  Roos (zondag, 20 september 2020 12:47)

  Hallo Herman, leuk dat je er een keer bij kon zijn. Je hebt er een paar fraaie platen kunnen maken.
  Groeten,
  Roos

 • #2

  Patricia (zondag, 20 september 2020 11:04)

  Hoi Herman.

  Mooie foto's van de herten.
  Prachtig schouwspel .

  Groettie van Patricia.

 • #1

  Irma (zondag, 20 september 2020 10:40)

  Hallo Herman,
  Prachtige serie kon je maken van de edelherten, het is altijd een belevenis vind ik.
  Heel wat jaren geleden heb ik dit ook eens gedaan, er waren toen zeker wel 1000 fotografen aanwezig, ik vond het eigenlijk veel te druk en heb het daarna ook niet meer gedaan.
  Groetjes Irma