eerste wandeling in 2021 Wintergasten,

De wilde zwaan (Cygnus cygnus) is een ongeveer 1,5 meter grote, witte zwaan die voorkomt in Noord-Europa en Azië.De lengte varieert van 140 tot 165 centimeter; de spanwijdte bedraagt 205 tot 275 cm. De soort is verwant aan de trompetzwaan (Cygnus buccinator), die voorkomt in het noorden van Amerika. Het onderscheid met de even grote en ook in Noordwest-Europa voorkomende knobbelzwaan is dat de wilde zwaan een zwarte snavel heeft met een grote gele vlek aan de basis. De gele vlek loopt naar voren uit in een punt, een verschil met de afgeronde en minder ver naar voren doorlopende gele vlek bij de kleinere maar in uiterlijk verder sterk gelijkende kleine zwaan (Cygnus bewickii). De bovenkant van de snavel verloopt recht, zonder de knobbel die de knobbelzwaan heeft. Wilde zwanen zijn schuwer dan de knobbelzwaan, en geven de voorkeur aan een rustige nestelgelegenheid. Ze zijn luidruchtig, zowel tijdens het vliegen als bij de verdediging van hun territorium.Commentaren: 7
 • #7

  Helma (maandag, 11 januari 2021 19:11)

  Hoi Herman,
  mooi hoor al deze wintergasten.
  Vooral de wilde zwanen en de brilduiker vind ik super.
  De krooneenden en het konijn staan er ook heel mooi op.
  Groetjes, Helma

 • #6

  KeesvanD (woensdag, 06 januari 2021 10:47)

  Hallo Herman,
  Je hebt de wintergasten mooi in beeld gekregen. Ook al zie je ze regelmatig dan betekent het nog niet dat je er mooie platen van kan maken. Je mag hierover niet klagen .En mist in de AWD? Het hoort er in januari bij.
  Groet, Kees

 • #5

  Maria (dinsdag, 05 januari 2021 22:15)

  Hoi Herman,
  De wintergasten heb je prachtig in beeld gebracht! Vooral de Wilde zwaan en de Grote Zaagbekken!
  Wow, ik moet nog maar afwachten of ik die komende maanden nog te zien krijg!
  De mooiste foto vind ik van de Brilduiker, het licht schijnt zo mooi op zijn kop en het water is ook al mooi.
  Kortom genieten!
  Groetjes,
  Maria

 • #4

  René Smits (dinsdag, 05 januari 2021 14:07)

  Hai Herman,

  Een hele mooie oogst alvast voor jou. Vooral de brilduiker staat er erg mooi op.

  Groet,
  René

 • #3

  Caroline (dinsdag, 05 januari 2021 13:38)

  Hoi Herman, wat een mooie fotos van die eenden. Die soorten heb ik nog niet. De blog van de Brouwersdam vind ik ook mooi, vooral de zeehonden en de roofvogel. Ik wens je het beste voor 2021. Groetjes Caroline

 • #2

  Patricia (maandag, 04 januari 2021 12:24)

  Hoi Herman.

  Prachtige serie.
  Mooie natuur en vogels en Eenden.

  Groettie van Patricia.

 • #1

  Irma (maandag, 04 januari 2021 09:18)

  Hallo Herman,
  Dit zijn weer prachtige foto's.
  De brilduiker is echt prachtig.
  Groetjes Irma