Met - 4,2 graden de polder in.

Het nonnetje (Mergellus albellus) is een eend uit de familie Anatidae (Zwanen, ganzen en eenden), behorende tot de zaagbekken. Het zijn zeer actieve eenden en goede duikers De woerd is over het algemeen wit van kleur en heeft een witte kuif. Hij heeft zowel een zwarte rug als een zwarte streep op zijn achterkop en zijn flanken. De eend heeft een kastanjebruine bovenkop en nek met een witte keel en wangen. De bovenkant van het lichaam is donkergrijs en de onderkant is witachtig. De snavel is bij beide geslachten smal en de bovenkant is een beetje haakvormig. De vogel wordt ongeveer 40 cm lang. Deze soort komt voor in noordelijk Eurazië en leeft meer op zoetwater dan op zoutwater. Het voedsel bestaat voornamelijk uit waterdieren, die worden opgedoken. Dankzij hun getande snavel kunnen ze deze goed vastpakken.


Klik op de foto om ze te vergrootten,


Commentaren: 8
 • #8

  Maria (woensdag, 10 februari 2021 22:48)

  Hoi Herman,
  Een prachtige serie natuurfoto's!
  De mooiste vind ik wel die van de nonnetjes, wat gaaf zijn die!
  Groetjes,
  Maria

 • #7

  Helma (maandag, 08 februari 2021 20:42)

  Hoi Herman,
  gohhhhhh..... het was echt heel koud ja en dan maak jij nog van die mooie foto's!
  Het nonnetje vind ik prachtig om te zien maar ook de hazen en de andere eenden. Het mos is ook al zo mooi. Ik geniet ook van de zaagbekken, zwanen en de prachtige winterse omstandigheden.
  Groetjes, Helma

 • #6

  Ad van Duren (zaterdag, 06 februari 2021 13:08)

  Hoi Herman,

  Je schoot een mooie serie bij elkaar in deze winterse polder. Vooral je nonnetjes en dan met name de eerste foto van het mannetje is prachtig. Maar ook je brilduikers mogen er zijn. Verbazingwekkend hoe dicht je bij deze soorten kon komen.

  Groeten,
  Ad

 • #5

  KeesvanD (zaterdag, 06 februari 2021 12:45)

  Zo, Herman. Jij hebt daar een mooie plek gevonden met zeer aantrekkelijke waarnemingen. Hazen in actie, rustige nonnetjes , snackende eksters, allemaal in een mooi landschap.
  Fraaie winterimpressie.
  Groet, Kees

 • #4

  René Smits (zaterdag, 06 februari 2021 09:02)

  Hai Herman,

  Dat is een heel mooie polder zeg. Als je ergens noonetjes en brilduiers op die manier kunt fotograferen, dan is het een superplek. Mooi ook de rammelende hazen. Gaaf.

  Groet,
  René

 • #3

  Roos (dinsdag, 02 februari 2021 15:40)

  Hallo Herman, stuk voor stuk weer mooie foto's van wat je bent tegengekomen. Voor mij zijn de dollende hazen deze keer favoriet. Ik heb wat met die dieren. Geweldig!
  Groeten,
  Roos

 • #2

  Patricia (dinsdag, 02 februari 2021 13:23)

  Hoi Herman.

  Prachtige serie.
  Mooie foto's.

  Groettie van Patricia.

 • #1

  Irma (dinsdag, 02 februari 2021 09:10)

  Prachtige serie foto's Herman.
  Het nonnetje is mijn favoriet.
  Groetjes Irma