Rondje groenejonker Zevenhoven, 6uur

De beverrat of nutria (Myocastor coypus) is een groot Zuid-Amerikaans aquatisch knaagdier, dat als exoot ook in Europa en Noord-Amerika voorkomt. Het is de enige nog levende soort van de familie Myocastoridae en het enige lid van het geslacht Myocastor. Andere benamingen voor de beverrat zijn moerasbever, rattenbever en bever van ChiliDe beverrat is een groot, op een rat gelijkend knaagdier. De schaars behaarde staart is cilindervormig en loopt uit in een punt. De vacht bestaat uit glanzend bruine en geelbruine dekharen en een grijze ondervraagt. De wintervacht is dikker dan de zomervacht. De snuit, kin en de meeste snorharen zijn wit, behalve de bovenste snorharen, die zwart zijn. De snorharen worden tot 130 millimeter lang. De buitenzijde van de snijtanden is oranje van kleur. De voorpoten hebben klauwen. De beverrat wordt 36 tot 65 centimeter lang en vier tot negen kilogram zwaar. De staart is 25 tot 45 centimeter lang. Mannetjes worden over het algemeen groter dan vrouwtjes: mannetjes zijn gemiddeld 60,3 centimeter lang en 6,5 kilogram zwaar, vrouwtjes   59,3 lang en 6 kilogram zwaar. De beverrat heeft verscheidene aanpassingen aan een aquatisch leven. Tussen de tenen op de achterpoten heeft een  beverrat zwemvliezen. De ondervraagt is waterdicht. De neusgaten en de mond kunnen worden gesloten, en ogen, neusgaten en kleine oren zijn hoog op de kop geplaatst, zodat ze tijdens het zwemmen boven water steken,


Commentaren: 6
 • #6

  Ghita (zondag, 16 mei 2021 15:13)

  prachtige foto's, veel moois gezien.

 • #5

  Helma (zondag, 09 mei 2021 19:43)

  Zo gaaf Herman,
  is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik inde Groen Jonker was maar het is er nog steeds prachtig zie ik wel. Wat een weelde komt er weer voorbij :_)
  Groetjes, Helma

 • #4

  Ad van Duren (vrijdag, 30 april 2021 22:12)

  Hoi Herman,

  Lekker veel soorten heb je gezien die morgen. De foto's van de rietzanger vind ik de mooiste, maar het meest bijzonder zijn toch wel die twee regenwulpen.

  Groeten,
  Ad

 • #3

  Caroline (woensdag, 28 april 2021 16:17)

  Hoi Herman, prachtige fotos. De Groene Jonker dat ken ik niet. Die beverratten zit dat daar ook ? Groetjes Caroline

 • #2

  bas (maandag, 26 april 2021 18:16)

  Herman wat mooi en zoveel mooie soorten wat een rijke oogst.

 • #1

  Irma (maandag, 26 april 2021 09:14)

  Hallo Herman,
  Prachtige serie foto's laat je zien.
  De kwaliteit van je foto's is nu beter vind ik, minder ruis en de foto's zijn scherper.
  Groetjes Irma