De kleine wereld op knie hoogte,

Macro fotografie 

Welkom in de wereld van de macrofotografie. De wereld waarin al het kleine heel groot wordt. Wist je dat het oog van een honingbij maar uit liefst 40000 aparte oogjes bestaat? Op een goede macrofoto kun je ze zelf tellen. maar zo ver ben ik nog lang niet ik ben me meer gaan verdiepen in macro fotografie. macro fotografie is best complex er kom zo veel bij kijken belichting diafragma sluitertijd afstand het is best bewerkelijk een goede macro statief is ook belangrijk want elke trilling uit de hand zie je terug in je foto kwa scherpte en geduld is ook erg belangrijk het is niet zo gemakkelijk al een foto maken van een vogel  daar heb je vaak al aan twee foto's al genoeg met macro woord je geduld meer op proef gesteld,

maar ik vind het erg leuk om het op me gemak te doen,

ik moet nog veel leren om het goed onder de knie te krijgen maar het blijft leuk,


Commentaren: 7
 • #7

  Helma (woensdag, 07 juli 2021 20:44)

  Inderdaad op kniehoogte ja hahahahaha....
  Al zitten er wel foto's tussen van prachtige herten met bastgeweitjes die je iets hoger kon nemen. Ik moet zeggen dat je echt veel leuks ziet op je tochten. Echt geweldig zeg!

  Groetjes, Helma

 • #6

  René Smits (dinsdag, 29 juni 2021 14:28)

  Hai Herman,

  Knap macrowerk hoor. Valt niet mee om al dat kleine spul goed op de foto te krijgen.

  Groet,
  René

 • #5

  Ad van Duren (woensdag, 23 juni 2021 20:39)

  Hoi Herman,

  Een goed begin van de macro-fotografie, de meeste beelden zijn in ieder geval retescherp. Je eerste foto van die groene kikker is al meteen een mooie binnenkomer en ook een aantal insecten staan er prachtig op. Jammer dat je de namen er niet bij vermeld hebt.

  Groeten,
  Ad

 • #4

  KeesvanD (woensdag, 23 juni 2021 09:41)

  Hoi Herman,
  Een mooie mix van macro- en andere beelden. Zoals je laat zien zijn er nu veel verschillende soorten van leven te zien. Vooral met macro kan je nu steeds beter aan je trekken komen. De bellenblazende kikker en de damherten met hun snel groeiende bastgewei staan er fraai op.
  Groet, Kees

 • #3

  Annette Spijker (maandag, 21 juni 2021 14:50)

  Hoi Herman,

  Weer een prachtige serie (macro)foto's. De foto van de kikker met opgeblazen wangen en de foto van het reebokje dat zo lekker brutaal in de lens kijkt, spreken mij heel erg aan. Super!

  Groetjes,
  Annette

 • #2

  Irma (maandag, 21 juni 2021 09:00)

  Hallo Herman,
  Wat een prachtige serie macro opnamen.
  Ik neem aan dat je een macrolens hebt aangeschaft, het is echt een heel verschil met je andere opnamen, dit is veel scherper.
  Ik heb genoten van je foto's.
  Groetjes Irma

 • #1

  Patricia (zondag, 20 juni 2021 15:07)

  Hoi Herman.

  Een hele mooie serie.
  Super.

  Groettie van Patricia.