allegaartje  · 21. januari 2018
De eekhoorn is 20 tot 28 centimeter lang en 250 tot 350 gram zwaar. De borstelige pluimstaart is van 15 tot 20 centimeter lang. Het is een omnivoor, die tot de knaagdieren behoort. Anders dan de naam doet vermoeden, kan de kleur variëren van zwart tot gelig, met allerlei tinten rood en bruin daartussen. Melanisme komt voor, maar de mate waarin individuen melanistisch zijn verschilt per regio. Gewoonlijk zijn de dieren roodbruin met een witte buikzijde, 's winters meer grijzig donkerbruin. De...
strand  · 18. januari 2018
een wandeling na de harde storm even naar het strand in Noordwijk geweest er was veel zand weg gespoeld en het was hoog water lans het hek had je een muur van zand en het stoof flink.
zon opkomst. · 07. januari 2018
Koud hé Het was flink koud in de awd door de harde wind die om je oren waaiden hier en daar wat rijp aan de grond en een mooie zon opkomst daar doe je het voor met een frisse neus en koude handen altijd op zoek naar iets mooi's .
mist · 24. december 2017
Mist kan zich vormen door afkoeling van zeer vochtige lucht (tot onder het dauwpunt) of door menging van koude met warme vochtige lucht. De vorming van mist hangt af van veel factoren, zoals luchtvervuiling, begroeiing, reliëf en de nabijheid van open water. Mist kan ontstaan door afkoeling rond zonsondergang of vaak pas tegen zonsopkomst en vormt zich het eerst boven een weiland waarschijnlijk in de buurt van een sloot waar de lucht vochtig is.