17. september 2017
Mist en padenstoelen in de awd. we gaan bij de zilk naar binnen toe Hen en ik. het was nog vroeg de mist dwaalde door de awd en de zon kwam op met mooie kleuren aan de lucht je ziet al tekens van de herfst. Je ziet al veel padenstoelen in allerlei kleuren en soorten en maten Het is onrustig bij de mannetjes damherten dat komt dat de bronst weer in aankomst is half oktober .
10. september 2017
Spektakel in de awd. ik hoorde in de verte veel sirenes klinken ik dacht er is wat aan de hand. Komt er in eens een brandweer busje met sirene het pad aan stieren in de awd gevolgd door twee politie auto's met sirene toen vloog er heel laag een trauma helikopter boven het duin gebied die probeerde te landen en toen een ziekenwagen met veel herrie en lichten gevolgd door een hulp dienst wagen tuis heb ik het opgezocht wat er gebuurd was het bleek te gaan om een reanimatie er had iemand een hard...
03. september 2017
Mist voor korte duur Het was nog donker de mist dwaalt door het duingebied. een half uur later kwam de zon aan de horizon en kleurde de lucht in een oranje kleur maar de mist was voor korte duur de dikke wolken verschenen aan de hemel tegen de blauwe lucht de herten keken ons aan en liepen verder ze waren al bezig met wat schijn gevechten om de rang orde te bepalen in de groep ze wachten op de maant oktober dan breekt de bronst aan.
27. augustus 2017
Mist in de awd. Mist kan zich vormen door afkoeling van zeer vochtige lucht (tot onder het dauwpunt) of door menging van koude met warme vochtige lucht. De vorming van mist hangt af van veel factoren, zoals luchtvervuiling, begroeiing, reliëf en de nabijheid van open water. Mist kan ontstaan door afkoeling rond zonsondergang of vaak pas tegen zonsopkomst en vormt zich het eerst boven een weiland waarschijnlijk in de buurt van een sloot waar de lucht vochtig is. De eerste mist zien we dus...
22. augustus 2017
13. augustus 2017
De gewone aardrupsendoder (podalonia affinis) ik ben twee dagen deze week in de awd geweest zoekend naar insecten vlinders en ander klein spul vandaag geen telelens maar een macro lens en kijkend naar de grond op zoek naar kruipend en vliegende kleine wezens die ons tijdens het wandelen niet zo gouw opvallen om dat ze zo klein zijn.
06. augustus 2017
op me knieën de awd door.
23. juli 2017
De vuurwans
16. juli 2017
Veel te zien vandaag in de awd.
09. juli 2017
De klijne wereld in de awd.

Meer weergeven